Wie zijn wij? We stellen ons hier voor...


Hoi! Ik ben Monique van Slooten-Siebelink, getrouwd met Stephan en samen hebben wij twee geweldige dochters. Wij hebben altijd graag veel dieren om ons heen gehad; onder meer onze katten, kippen, een hamster, paard en natuurlijk Limo!

In 1970 ben ik in Doetinchem geboren. Na de Havo en de Schoevers-opleiding ben ik werkzaam geweest als secretaresse. Vanwege mijn grote liefde voor dieren heb ik in de avonduren de opleiding tot dierenartsassistente gevolgd en met succes afgerond.

Toen we onze kinderen kregen (in 2001 en 2003) besloot ik fulltime thuis te blijven en zodra ze naar school gingen, ben ik actief geweest met diverse ouderklussen. Nadat we Limo kregen (in 2012) nam ik hem ook mee naar school; al gauw bleek hoe positief de leerlingen op hem reageerden en dat Limo heel relaxt onder alle aandacht bleef. Dat was het begin van Limo's carrière als leeshond en mijn rol als begeleider!

Na een intense rouwperiode na Limo's dood en de aansluitende drukke periode waarin we onze schotse collie-pup Lester mochten verwelkomen én de begeleiding te geven die een pup nodig heeft, vond ik weer veel voldoening in vrijwilligerswerk bij Elver. 

In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur, waarbij ik meestal met de camera op pad ben (zie ook Hobby-fotografie).

Dit is Limo! Een relaxte, onweerstaanbare knuffelbeer; altijd vriendelijk naar mens & dier. Limo is een Australische Labradoodle, geboren in 2012, en heeft een enorme 'will to please'... er zíjn voor de mensen en vooral voor hen die een extra steuntje kunnen gebruiken!

Al op de puppycursus deed Limo het uitstekend, en na alle vijf gehoorzaamheidsdiploma's op de hondenschool behaald te hebben, besloot ik Limo's gedrevenheid om te zetten in het werken met mensen. Dat was een goede keuze: hij bleek er uitermate geschikt voor en zo rolde hij met uitstekende resultaten door de cursus "Leeshond" en een half jaar later, ook weer samen met mij, de opleiding tot "Therapiehond" (Animal Assisted Interventions). Voor meer informatie hierover: zie ook Leeshond.

Heeft Limo hobby's? Dat is natuurlijk lastig te zeggen van een hond haha, maar er zijn een aantal dingen waar hij heel gelukkig van wordt... ten eerste van mij, want  Limo wil altijd bij mij zijn. Ten tweede van gefotografeerd worden: Limo gaat zelf al in beeld staan en laat zich uitgebreid fotograferen. Zijn beloning hiervoor is mijn bewondering en - niet onbelangrijk - het lekkere voertje na afloop!

In november 2019 hebben wij afscheid moeten nemen van onze allerliefste Limo....  "Dearest Friend, Thank you so much for being a part of my life. I will keep you in my heart until we meet again."