Over Limo en zijn baasje


Limo is een Australische Labradoodle, geboren op 25 juni 2012 bij Gelderse Doodles in Didam.

De Australian Labradoodle is als ras ontstaan in de jaren 80. Het doel was hulphonden bieden voor mensen met een allergie. Het ras startte met een kruising tussen een Labrador en een Poedel. Later zijn er meerdere rassen toegevoegd. De inbreng van deze rassen was nodig om er voor te zorgen dat de Australische Labradoodle inderdaad allergie- en astmavriendelijk is, niet verhaart en het stabiele karakter heeft van een hulphond.

De Australische Labradoodle is zachtaardig, intelligent en vriendelijk voor mensen en dieren. De laatste jaren krijgt het ras steeds meer bekendheid, niet alleen door z'n onweerstaanbare uiterlijk met de zachte knuffelige vacht, maar vooral ook door zijn geweldige karakter.

Limo is een abrikooskleurige reu met een schouderhoogte van zo'n 58 cm en een gewicht van 26 kg. Hij geniet enorm van de aanwezigheid en aandacht van kinderen en gaat met plezier mee naar school.  


Wie is zijn baasje?

Limo heeft eigenlijk 4 baasjes. Toen hij 8 weken oud was, mochten wij hem ophalen. En vanaf dat moment maakt hij een belangrijk onderdeel uit van ons gezin.

"Wij" zijn de familie Van Slooten uit Doetinchem, bestaande uit mijn man Stephan, onze twee lieve dochters Myrthe en Jasmijn en ikzelf.

Mijn naam is Monique van Slooten. Ik ben in 1970 geboren in Doetinchem en ik heb altijd al genoten van alle huisdieren om me heen. In de jaren '90 werkte ik als secretaresse en vanuit mijn passie voor dieren heb ik tevens de studie dierenartsassistente gevolgd en met succes afgerond. Na de geboorte van onze kinderen vond ik het prettig om thuis bij ze te blijven. Al snel bleek dat de peuterspeelzaal en later de basisschool veel hulp van de ouders konden gebruiken en zo bracht ik menig uurtje door op school.


Om ook mijn trouwe viervoeter Limo hierin te betrekken, besloot ik met hem de opleiding tot leeshond te volgen. Tijdens de opleiding bleek hij hiervoor uitermate geschikt, hetgeen mij een extra trots baasje maakt! 

Limo en ik zijn (bijna) altijd samen; je vindt ons vaak op stal bij het paard. Ook genieten we erg van een wandeling bij Stroombroek.